De ijszaal van het Fries Scheepvaartmuseum
Het Fries Scheepvaartmuseum in Sneek is gevestigd in vier geschakelde grachtenpaden. Op het eerste gezicht zou u niet zeggen dat zich achter de kleine toegangsdeur een museum bevindt. De ingang oogt zeer smal. Het museum besteedt aandacht aan de Friese scheepvaart van de 17e tot de 20ste eeuw en schept een beeld van de watersport uit de 19e en 20ste eeuw. In 32 expositieruimten vindt u een ruim aanbod voorwerpen over deze onderwerpen.

IJszaal
Voor de schaatsliefhebbers onder u is de ijszaal het meest interessant. Hier wordt aandacht besteed aan het maken van schaatsen en de Elfstedentocht. U komt meer te weten over de vele schaatsenmerken die Friesland heeft gekend, hardrijden op de schaats in vroegere tijden en uiteraard de Elfstedentocht. Het belangrijkste onderdeel in de ijszaal is een grote vitrine met allerlei soorten schaatsen. Van zaagschaatsen tot schaatsen gemaakt van bot, allemaal goed bewaarde historische juweeltjes.

Van schaatsen tot cultuur
Wanneer u bent uitgekeken in het schaatsgedeelte wacht nog de rest van het museum. Ontdek ook eens Friese interieurs in de Oudheidkamer of de vele scheepsmodellen. Kortom, dit museum is uitermate geschikt voor een gevarieerd gezelschap, van schaatsliefhebber tot cultuurliefhebber. Er is voor iedereen wat wils.

Meer informatie

Meer Elfstedentocht Nieuws

Elfstedentocht-weetjes

Klik hier als je heimwee hebt! English version Klik hier als je heimwee hebt!