Verjaardagen in Nederland
Nederlandse gebruiken en tradities rondom verjaardagen
Verjaardagen

Elke dag wordt u in Nederland met verjaardagen geconfronteerd! In bijna ieder huis in Nederland hangt een verjaardagskalender op het toilet.

Zijn verjaardagen belangrijk in de Nederlandse cultuur? Bijna niemand verstuurt uitnodigingen en er worden geen grote cadeaus gegeven; cadeaubonnen zijn populair. Toch moet u zich daar niet door laten misleiden:

Het wordt gewoonlijk erg op prijs gesteld als u aan iemands verjaardag denkt; dus stuur een kaartje!
Met onze kalender vergeet u nooit een verjaardag meer!

U wordt meestal verwacht rond 8 uur; de avond begint met koffie. Later worden er andere drankjes geschonken. Daar bent u dan waarschijnlijk ook wel aan toe, de Nederlanders drinken liters koffie!

Als u op visite gaat in Nederland is het de gewoonte een bloemetje mee te nemen (niet duur in Nederland) of een doos chocolaatjes. Een fles wijn is ook altijd welkom.

Zomaar langskomen is niet gebruikelijk in Nederland, zelfs niet als er iemand jarig is.

Speciale verjaardagen

Koninginnedag
Tegen eind april geven we op onze Holland site volop informatie over Koninginnedag. Op 30 april wordt de verjaardag van de koningin gevierd. Het is niet de echte verjaardag van Koningin Beatrix maar die van haar moeder, Prinses Juliana. Maar omdat Koningin Beatrix in januari jarig is en het dan te koud is om feest te vieren, wordt haar verjaardag op 30 april gevierd.
In 2002 valt 30 april op een dinsdag. Elk jaar bezoekt Koning Beatrix twee verschillende steden op deze dag.

Sinterklaas
Een andere belangrijke verjaardag is die van Sinterklaas. Hij is op 5 december en brengt de avond daarvoor cadeautjes voor iedereen. En de Kerstman dan? Sinterklaas stond model voor hem!

Laatste nieuws en informatie uit Nederland
Ophalen herinneringen van Nederland
Bestel hier Nederlandse producten!
Welkom thuis, vlieg met ons naar Nederland!
Doe mee met ons forum en praat over Nederlandse onderwerpen
Informatie voor degenen die naar Nederland verhuizen
English version Klik hier als je heimwee hebt!