Feestdagen in Nederland
Vier feest met de Nederlanders
Sommige feesten hebben te maken met verjaardagen, zoals Koninginnedag, Sinterklaas en Kerstmis, andere feesten hebben een andere oorsprong

Kerst en Nieuwjaar
Zoals in vele andere landen is Kerstmis een belangrijk familiefeest in Nederland. Bijna iedereen is op Eerste en Tweede Kerstdag vrij. Rond Kerst en Oud en Nieuw komt men gezellig bij elkaar en wordt er vooral lekker gegeten!

Pasen
Hoewel er volop chocolade-eieren gegeten worden, verven de meeste mensen echte eieren om te verstoppen. Pasen wordt ook op twee dagen gevierd. Op Paasmaandag is een bezoek aan een meubelboulevard of meubelplein heel populair.

Bevrijdingsdag
Op 5 mei wordt in Nederland het einde van de Tweede Wereldoorlog gevierd.
Het karakter van 4 mei, Herdenkingsdag, en 5 mei, Bevrijdingsdag, is langzaam veranderd; tenslotte is het al meer dan 50 jaar geleden dat Nederland bevrijd werd van de overheersing van de Duitsers. Tegenwoordig staan tolerantie en antiracisme centraal in de concerten en feesten ter gelegenheid van de bevrijding.
Er zijn ook veel straatmarkten in de grote steden, net als op Koninginnedag.

Andere nationale feestdagen
De juiste data van de nationale feestdagen in Nederland vindt u op de Holland.com site, selecteer Algemene Informatie, en dan Nationale Feestdagen.

Laatste nieuws en informatie uit Nederland
Ophalen herinneringen van Nederland
Bestel hier Nederlandse producten!
Welkom thuis, vlieg met ons naar Nederland!
Doe mee met ons forum en praat over Nederlandse onderwerpen
Informatie voor degenen die naar Nederland verhuizen
English version Klik hier als je heimwee hebt!